Stichting Wijkcommissie Breukelen Noord

Nieuws van Wijkcommissie Breukelen Noord

ENQUETE: Denk mee over de herinrichting van de speelplek in het Henk van der Griftpark

De gemeente wil de speelplek in het Henk van der Griftpark opknappen en wil graag weten wat de wensen van de gebruikers zijn. Kom met ideeën en vul de enquête in vóór 16 mei a.s.  Mocht het uploaden van bestanden niet lukken, mail dan uw informatie naar info@stichtsevecht.nl met Klik op: vragenlijst 
 
 
Burendag Breukelen Noord op 26 september 2020 was een groot succes! Voor meer info en foto's: zie onze Fotogalerij.
 
IJsclub Breukelen steunt plan aanleg Skeelerpiste
Workshop fruitbomen snoeien 16 feb. 2020.
De snoeiworkshop fruitbomen snoeien was succesvol. Onder de bezielende leiding van Arnold Achterkamp (hovenier van Oud Zuilen en Gunterstein) hebben18 deelnemers met veel enthousiasme de workshop gevolgd en goed kunnen oefenen. Alle jonge fruitbomen in het Henk van der Griftpark hebben hun eerste snoeibeurt gehad.

Plaatsing vlonder in ooievaarsnest Henk van der Griftpark

 

Op advies van de Vogelbescherming heeft de Wijkcommissie Breukelen Noord met een aantal vrijwilligers een vlonder geplaatst in het ooievaarsnest in de dierenweide van het Henk van der Griftpark.

Omdat ooievaars bij voorkeur in een gespreid bedje neerstrijken,  hoopt de wijkcommissie binnenkort een koppel te mogen verwelkomen.

Verder zijn er afgelopen najaar in samenwerking met de Vogelbescherming diverse nestkasten geplaatst in het park en in mei gaat er een eierentelling plaatsvinden.

Beursmatch Gemeente en Wijkcommissie
 
In het kader van de Beursmatch die op 20 juni tijdens de Beursvloer Stichtse Vecht is gesloten tussen de Gemeente Stichtse Vecht en de Wijkcommissie Breukelen Noord heeft een kookploeg van de Gemeente Stichtse Vecht onder leiding van Hans Slaats afgelopen zaterdag een overheerlijk vegetarisch driegangendiner bereid. Vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties die eveneens een match hadden gesloten met de Wijkcommissie en leden van de Wijkcommissie waren aanwezig met partners, evenals Rietje Beeren, makelaar in betrokken ondernemen en de stuwende kracht achter de Beursvloer Stichtse Vecht. 
Voor 27 personen een driegangendiner serveren is geen sinecure, maar de kookploeg was volledig op elkaar ingespeeld en het eten was fantastisch. Zelfs de diehard carnivoren waren enthousiast en bekenden dat ze het vlees totaal niet hadden gemist. Vooraf tomatensoep en daarna een uitgebreide Surinaamse maaltijd, bestaand uit vegetarische roti en heel veel lekkere bijgerechten: gebakken tempeh, bloemkool, zuur van komkommer en tomaat. Het diner werd in stijl afgesloten met een nagerecht van een brownie en een trifle. Het was zowel op sociaal als culinair gebied een gedenkwaardige avond en voor herhaling vatbaar. 

Foto's opening Henk van der Grift park

Hier vindt u de foto’s van de opening van het Henk van der Griftpark op 22 sept. 2018.