Stichting Wijkcommissie Breukelen Noord

Nieuws van Wijkcommissie Breukelen Noord

Spreekuur Wijkcommissie 

 
De Wijkcommissie houdt weer fysiek spreekuur elke 1e dinsdag van de maand. De volgende vergadering is 
5 oktober 2021 van 10:30-11:30 uur

Burendag 25 september 2021

Kom zaterdagmorgen 25 september ook gezellig een paar uurtjes klussen in het Henk van der Griftpark. 
Op die datum organiseert het Oranjefonds weer de jaarlijkse burendag. De Wijkcommissie Breukelen Noord wil zoals gebruikelijk enkele klussen gaan uitvoeren die voor de wijk van belang zijn.
Wat staat op het programma?
  • Schilderwerk bijenstal en dierenstal in de dierenweide
  • Het plaatsen van een klimrek voor de geiten in de dierenweide
  • Het schoonmaken van de nestkastjes in het park
  • Het schoffelen van de boomspiegels.

Om 09:30 uur staat voor u de koffie klaar in het jeugdhonk bij de parkeerplaats van het Henk van der Griftpark aan de Straatweg. We starten om 10.00 uur en rond 12.00 uur stoppen we met een hapje en een drankje.
Meld u aan door een mailtje te sturen naar info@wijkbreukelennoord.nl
U bent van harte welkom, vele handen maken licht werk en zo ontmoet je ook nog eens andere bewoners van de wijk! 

Gemeente raad op de fiets

28 augustus 2021 15:00 uur

28 augustus 2021 om 15:00 ging de Gemeenteraad ‘op de fiets’ in gesprek met de wijkcommisie Breukelen Noord. Ook Burgemeester Ap Reinders kwam even kijken. Goed initiatief van de Gemeenteraad en we hebben onze issues/zorgpunten met de Gemeenteraad kunnen delen.

ENQUETE: Denk mee over de herinrichting van de speelplek in het Henk van der Griftpark

De gemeente wil de speelplek in het Henk van der Griftpark opknappen en wil graag weten wat de wensen van de gebruikers zijn. Kom met ideeën en vul de enquête in vóór 16 mei a.s.  Mocht het uploaden van bestanden niet lukken, mail dan uw informatie naar info@stichtsevecht.nl met Klik op: vragenlijst 

 

NL Doet 29 mei 2021

Zaterdag 29 mei was het NL DOET, de grootste, jaariljkse vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Breukelen Noord stroopten velen de mouwen weer op in het Henk van der Griftpark: om te verven, te snoeien, te wieden, schoon te maken en te herstellen. En te genieten van de zon, de koffie met krentenbollen en de sausijzenbroodjes. Ook dit jaar was Henk van der Grift zelf weer aanwezig!
Vele handen maken licht werk, was ook deze dag weer het motto. Zo'n 25 mensen sloegen de handen ineen voor een klus uit de lange lijst van karweitjes. Rond 12:00 uur werden zij verrast door een bezoek van burgemeester Reinders en wethouder Veneklaas. 
 
 
Burendag Breukelen Noord op 26 september 2020 was een groot succes! Voor meer info en foto's: zie onze Fotogalerij.
 
IJsclub Breukelen steunt plan aanleg Skeelerpiste
Workshop fruitbomen snoeien 16 feb. 2020.
De snoeiworkshop fruitbomen snoeien was succesvol. Onder de bezielende leiding van Arnold Achterkamp (hovenier van Oud Zuilen en Gunterstein) hebben18 deelnemers met veel enthousiasme de workshop gevolgd en goed kunnen oefenen. Alle jonge fruitbomen in het Henk van der Griftpark hebben hun eerste snoeibeurt gehad.

Plaatsing vlonder in ooievaarsnest Henk van der Griftpark

 

Op advies van de Vogelbescherming heeft de Wijkcommissie Breukelen Noord met een aantal vrijwilligers een vlonder geplaatst in het ooievaarsnest in de dierenweide van het Henk van der Griftpark.

Omdat ooievaars bij voorkeur in een gespreid bedje neerstrijken,  hoopt de wijkcommissie binnenkort een koppel te mogen verwelkomen.

Verder zijn er afgelopen najaar in samenwerking met de Vogelbescherming diverse nestkasten geplaatst in het park en in mei gaat er een eierentelling plaatsvinden.

Beursmatch Gemeente en Wijkcommissie
 
In het kader van de Beursmatch die op 20 juni tijdens de Beursvloer Stichtse Vecht is gesloten tussen de Gemeente Stichtse Vecht en de Wijkcommissie Breukelen Noord heeft een kookploeg van de Gemeente Stichtse Vecht onder leiding van Hans Slaats afgelopen zaterdag een overheerlijk vegetarisch driegangendiner bereid. Vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties die eveneens een match hadden gesloten met de Wijkcommissie en leden van de Wijkcommissie waren aanwezig met partners, evenals Rietje Beeren, makelaar in betrokken ondernemen en de stuwende kracht achter de Beursvloer Stichtse Vecht. 
Voor 27 personen een driegangendiner serveren is geen sinecure, maar de kookploeg was volledig op elkaar ingespeeld en het eten was fantastisch. Zelfs de diehard carnivoren waren enthousiast en bekenden dat ze het vlees totaal niet hadden gemist. Vooraf tomatensoep en daarna een uitgebreide Surinaamse maaltijd, bestaand uit vegetarische roti en heel veel lekkere bijgerechten: gebakken tempeh, bloemkool, zuur van komkommer en tomaat. Het diner werd in stijl afgesloten met een nagerecht van een brownie en een trifle. Het was zowel op sociaal als culinair gebied een gedenkwaardige avond en voor herhaling vatbaar. 

Foto's opening Henk van der Grift park

Hier vindt u de foto’s van de opening van het Henk van der Griftpark op 22 sept. 2018.