Stichting Wijkcommissie Breukelen Noord
De fotogalerij van Wijkcommissie Breukelen Noord vindt u hier. 
 
Zaterdag 26 september 2020.

Burendag in Breukelen Noord groot succes

 

In en om wijkcentrum Over-Noord en het Jeugdhonk in het Henk van der Griftpark waren vrijwilligers al vroeg begonnen met het ophangen van Burendag-vaantjes, het smeren van de broodjes voor de lunch en het neerzetten van de tafels.

 

In de wijk waren overal activiteiten: rommelmarkten in tuinen en op pleintjes, er werden demonstraties gegeven, maar je kon ook meedoen aan blokfluitles of tafeltennis.

 
In het Henk van der Griftpark was het enorme dartvoetbalspel van Jeugdpunt een doorslaand succes en ook het fotograferen met drones trok veel belangstellenden. Natuurlijk werd er niet alleen plezier gemaakt maar ook hard gewerkt. Henk van der Grift zelf was niet alleen aanwezig, maar stak flink de handen uit de mouwen. Dankzij het werk van alle vrijwilligers staan de boomspiegels er weer prachtig bij! 
Alle gemaakte  foto's kunt u HIER bekijken.

Filmpje huldiging Henk van der Grift

Van 17-19 februari 1961 werd in Göteborg het WK allround  gehouden. In onze vorige Nieuwsbrief hebben wij al aandacht besteed aan schaatser Henk van der Grift, naamgever van ons park, die 60 jaar geleden wereldkampioen werd.  
Het volgende filmpje toont mooie beelden van zijn huldiging, de rit per koets van Kasteel Nijenrode naar het Gemeentehuis en de "ticker-tape parade" waarbij papieren snippers naar beneden worden gestrooid. 
 
 
 
8 Nov. 2019 Beursmatch diner.
 
Dank zij een beursmatch, heeft de Gemeente Breukelen voor de Wijkcommissie Breukelen Noord en hun gewaardeerde sponsoren/vrijwilligers een heerlijk vegetarisch diner bereid.  De foto's kunt u HIER bekijken.
Excursie RHC op Zaterdag 2 november 2019.
Een grote groep inwoners heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen in het archief van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen.
Een rondleiding door het depot met o.a. doop-, trouw- en begraafregisters, foto-archieven, burgerlijke stand gegevens vanaf 1 maart 1811... Er ging een hele nieuwe en interessante wereld voor ons open!
Neem voor meer informatie eens een kijkje op: www.rhcvechtenvenen.nl

Burendag 28 Sept. 2019.  

Klussen in het Henk van der Grift park. De foto's vindt u hier

Voor een filmimpressie kijk hier.

13 Nov. 2018: Leerlingen van de basisscholen De Regenboog en De Schepershoek planten bomen in het Henk van der Griftpark.
Foto's  kunt u hier bekijken.

22 Sep. 2018 foto's opening Henk van der Grift park.
Foto's kunt  u hier bekijken

28 augustus 2018: Wijkcommissie Breukelen Noord aanwezig bij Bloemenlint Nigtevecht.
Wethouder Van Liempt biedt insectenhotel aan.